opc_loader

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
De Hoogste Kwaliteit
​​
Breed assortiment
​​
De Beste Service
​​
Persoonlijke Aandacht

Yakiniku Shichirin


JAPANS GRILLEN MET DE YAKINIKU® SHICHIRIN

“Beefing up the people”, het motto van de Japanners. Mensen met eten bij elkaar brengen en eenvoudig grillen op een traditionele Japanse grill. Een mooie zomeravond gezellig met familie en vrienden bij elkaar. De tafel gevuld met lekker eten en grillen maar. Een heerlijk avondvullend programma waarbij uw gasten kunnen genieten van een konro grill. Een Shichirin is een compacte en veelzijdige tafelgrill welke je op elk moment makkelijk kunt meenemen of verplaatsen. Met de Japanse grills creëer je gezelligheid op en rondom de eettafel. De Japanese grills zijn perfect voor het bereiden van kleine verfijnde stukjes vlees.

YAKINIKU heeft zowel een ronde- als een rechthoekige Shichirin. Deze ronde grill heeft een diameter van 34,5 cm en is geschikt voor 4-6 personen. De rechthoekige Shichirin heeft een breedte van 40 cm en is geschikt voor 2-4 personen. Op de rechthoekige tafelgrill kun je yakitori style grillen met de yakitori bars. De Shichirins wordt standaard geleverd met RVS rooster en een bamboe onderzetter. 

Het bijzondere aan het grillen met de Shichirin is het gezellige samenzitten rondom het vuur. Vergelijkbaar met gourmetten wordt het heerlijke eten op tafel gepresenteerd in kleine porties. Tevergeefs zul je op zoek gaan naar de grillmeester wie de dienst uitmaakt. Bij het gebruik van een Japanse bbq grill nemen vrienden en familie plaats rond de grill. Iedereen bereidt zijn of haar eigen eten naar wens op de Japanse konro grill.

De Shichirin tafel bbq is gemaakt van keramiek met quartz, cordieriet en afgebakken op hoge temperatuur. Hierdoor wordt deze Shichirin een echte krachtpatser. De Japanse konro grill is gemakkelijk schoon te maken door de geglazuurde buitenkant. Het toestel is enkel buiten te gebruiken met briketten, zelf-ontbrandende briketten of houtskool. De Japanners gebruiken binchotan houtskool, het zwarte goud van Japan waardoor extreem hoge temperaturen behaald kunnen worden. Een echte Japanse tafelgrill behaalt een temperatuur van 900+ graden.

Ben jij klaar om echt Japans te grillen op de Shichirin bbq? YAKINIKU heeft zowel een ronde- als rechthoekige Shichirin.

Japanse grill | Geschiedenis

De invloed van Japan is niet weg te denken uit onze naoorlogse gastronomische geschiedenis. En ook de YAKINIKU Shichirin is geïnspireerd door Japan. Maar wat is het toch met Japan? Keer op keer bevestigt Japan zijn status als onuitputtelijke inspiratiebron. Japan is een hoog cultuur. Al meer dan 2500 jaar een keizerrijk met een centraal bestuur en een centrale organisatie. Bovendien heeft Japan zich eeuwenlang afgesloten van de buitenwereld. Het heeft daardoor een geheel eigen wereld gecreëerd. 

Japan is een land in schril contrast met ons. Men in hedendaags Japan vindt de focus en toewijding om er 20 jaar of langer voor uit te trekken om zich ergens in te specialiseren. Er is gelegenheid om te perfectioneren, om een shokunin te worden. En dat is nou net wat we als YAKINIKU meestal zo aan Japan bewonderen.

We kennen de Shichirin tafel bbq al uit de historie van de Japanse Edo-periode in 1603. Shichirin is een samengesteld woord dat simpelweg ‘7 wielen’ of ‘7 ringen’ betekent. Het heeft ermee te maken dat tijdens de Edo periode de rin (van het einde van het woord Shichirin) een munteenheid was. Tijdens deze periode werden deze konro grills erg populair en werden ze dagelijks gebruikt als keukenapparaat. Het gebruik van deze grill was in eerste instantie alleen weggelegd voor de Samoerais, mensen van adel en de rijkere burgers. Later veranderde dit en werd de Japans grill gebruikt onder alle lagen van de samenleving. De veelzijdige Japanse houtskool grill werd veel gebruikt op feestelijke gelegenheden zoals volksfeesten in de buitenlucht, ook in het koude seizoen. Een klassiek Japans herfstgerecht is bijvoorbeeld Pacific Jackfish. Maar de Japanse tafelgrill wordt tot op de dag van vandaag ook gebruikt bij thee ceremonies, welke heel populair zijn in Japan.

Vroeger werden de meeste Japanse grills uit rivierklei gemaakt. Tegenwoordig is de samenstelling iets complexer. Een Shichirin bbq moet tegenwoordig meer en meer een krachtpatser. Om deze reden wordt de konro grill gemaakt van keramiek, quartz en cordieriet. Deze samenstelling wordt afgebakken op zeer hoge temperatuur. Hierna wordt het een volledige keuken-in-één en zo goed als onverwoestbaar. De Japanse bbq grill heeft een geglazuurde laag zodat hij makkelijk is in onderhoud. Door de ventilatieschuiven aan te passen creëer je de perfecte luchtcirculatie. De Japanse houtskool grill is bovendien perfect voor gebruik in de winter. Het geglazuurde keramiek beschermt ook tegen regen en sneeuw en is perfect weerbestendig. Let wel, de konro grill is open aan de bovenkant. Dus voor gebruik in tijden van regen en winter weer is het verstandig dit onder een overkapping in de tuin te doen.

Geïnspireerd door de geschiedenis van de Shichirin? Bekijk hier de ronde en de rechthoekige Japenese grill.

Konro grill Shichirin.

Shichirin | Accessoires

Voor de YAKINIKU Japanse grill bieden wij essentiële accessoires aan die jouw helpen echt Japans te grillen op de Shichirin.

Japanse grill | Tweezers

De rechte pincet wordt volgens Japanse traditie gebruikt om rauw vlees op de Japanse grill te leggen. De pincet is heel geschikt voor het plaatsen van kleine ingrediënten op de Shichirin. De tweezer kan ook gebruikt worden als BBQ tang voor de Kamado.

Een gebogen pincet wordt volgens Japanse traditie gebruikt. Je gebruikt deze om gaar vlees, vis of groenten van de konro grill te halen. Deze pincet is heel geschikt voor kleine ingrediënten op de Shichirin. De tweezer kan ook gebruikt wordt als BBQ tang voor de Kamado.

Om kruisbesmetting te voorkomen gebruik je twee verschillende varianten van de tweezers. De rechte tweezer gebruik je voor de rauwe ingrediënten op de Japanse grill. De gebogen tweezer gebruik je om de gegrilde ingrediënten van de grill te halen. Beide tweezers zijn gemaakt van extra sterk RVS materiaal.

Japanse grill | BBQ spiesen

Deze BBQ spiesen van YAKINIKU voor de Japanse bbq grill in RVS zijn ultradun. Met deze spiesen kun je zorgvuldig vis, vlees of groenten rijgen. Hierdoor blijven je ingrediënten voor je konro grill in tact. Je kunt deze spiesen perfect gebruiken op de Shichirin. De spiesen komen inclusief luxe opbergkoker in RVS. Als je fan bent van Yakitori zijn deze spiesen ideaal. Gebruik deze spiesen dan zeker in combinatie met de rechthoekige Shichirin en de Yakinitori bars. Deze BBQ spiesen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes: 1.0 mm, 1.5 mm, 2.5 mm.

Klaar om met perfectie je ingrediënten te rijgen aan spiesen. Bekijk hier het assortiment in BBQ spiesen.

Japanse grill | YAKINIKU® Waaier

Deze waaier is ideaal voor het aansteken van je kolen op je konro grill. Door middel van het waaien creëer je extra luchtcirculatie en gaan je kolen extra snel branden. De hitte van je Japanse bbq grill in combinatie met een warme zomerdag kan heftig zijn. En zorgen voor zweetdruppels op je voorhoofd. Met deze waaier houd jij altijd je hoofd koel.

Wil jij op YAKINIKU wijze je kolen aansteken? Bekijk hier de YAKINIKU waaier.