opc_loader

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
De Hoogste Kwaliteit
​​
Breed assortiment
​​
De Beste Service
​​
Persoonlijke Aandacht

YAKINIKU Rechthoekige shichirin

Artikelnr: 800800

299,00
Voorraad
Voorraad:
  4  items

YAKINIKU Rechthoekige shichirin

GRATIS Aansteker bij de aanschaf van een Yakiniku Shichirin Grill!! 


Specificaties:

  • Aantal personen: 2-6
  • Breedte: 60 cm.
  • Diepte: 22,5 cm.
  • Hoogte 16,5 cm.
  • Gewicht: 11 Kg


Wanneer je de YAKINIKU Shichirin hebt aangeschaft ben je klaar om indruk te maken op je gasten! Met de Konro- & Yakitori grill kun je altijd aan de slag, of je nou op een warme zomeravond wilt grillen of op een koele wintermiddag, het kan allemaal. Je kunt alle kanten op met deze veelzijdige grill. De rechthoekige vorm maakt deze grill ideaal om op een lange tafel neer te zetten en met meerder personen van te genieten. De YAKINIKU Shichirin staat ook wel bekend als Japanse tafelgrill, Konro grill of Yakitori grill. De naam Konro- & Yakitori grill is oorspronkelijk Japans. Konro is een grill die vroeger werd gemaakt van diatomeeënaarde. Dit materiaal heeft een erg lage dichtheid waardoor de Shichirin erg hittebestendig is. Tegenwoordig word de grill vaak van andere materialen gemaakt. Yakitori betekent letterlijk yaki=grillen en tori=kip. De benaming yakitori kun je daarom vrijwel direct vertalen naar gegrilde kip maar wordt tegenwoordig vaker gebruikt om te verwijzen naar de bereidingswijze: spiesjes worden gegrild boven houtskool.


DETAILS
De Shichirin kun je gemakkelijk op grote en kleinere tafels neerzetten door de rechthoekige vorm. De Shichirin heeft een grill oppervlakte van 39x21 centimeter en is geschikt voor 2 tot 6 personen. Wanneer je met 2 personen bent is het aan te raden om enkel de helft van de grill te vullen met houtskool.
Tegenwoordig wordt de YAKINIKU Shichirin gemaakt van keramiek met quartz en cordieriet. Door het keramiek is de grill gemakkelijk schoon te maken en ook in de winter goed te gebruiken. Dit komt doordat de keramieken coating bescherming biedt tegen alle weersomstandigheden.
De Shichirin beschikt over ventilatieschijven waardoor je zelf de luchtcirculatie kunt beinvloeden. Bij de goede luchtcirculatie kun je erg gemakkelijk hoge temperaturen bereiken.
Op onze YAKINIKU Shichirin kun je allerlei verschillende gerechten maken, neem gerust een kijkje naar onze verzameling Japanse gerechten.


UITBREIDING VAN DE SHICHIRIN
YAKINIKU Tweezers zijn de perfecte toevoeging als je de authentieke Japanse grill ervaring na wilt bootsen. Met behulp van deze tweezers kun je gemakkelijk vlees op de grill leggen en weer eraf halen. Het rechte pincet gebruik je om het rauwe vlees of vis op de grill te leggen en
het gebogen pincet om het eten er weer af te halen. Beide pincetten zijn uiteraard ook geschikt voor groentes.

De teppanyaki plaat is een mooie toevoeging voor de Shichirin. Teppanyaki betekent ‘grillen op een ijzeren plaat’. Met deze plaat wordt je vlees en groente anders gebakken dan op het rooster. Deze plaat wordt erg heet wordt en het vlees of groente schroeit dan ook meteen dicht. Hierdoor heb je weinig tot geen olie nodig om te bakken en is dit dus ook een gezonde manier van koken.

De yakitori bars zijn gemaakt van RVS en zijn mooi te gebruiken in combinatie met de BBQ spiesen. Door de yakitori bars op de Shichirin te plaatsen kun je erg gemakkelijk BBQ spiesen grillen oftewel, yakitori. Je kunt vlees, vis en groentes aan de spies rijgen waardoor je dit vlees gelijkmatig kunt grillen.


WAT VOOR HOUTSKOOL MOET IK GEBRUIKEN?

Binchotan
De YAKINIKU® Shichirin is enkel buiten te gebruiken met briketten, zelf-ontbrandende briketten of houtskool. De Japanners gebruiken Binchotan houtskool, het zwarte goud van Japan waardoor extreem hoge temperaturen behaald kunnen worden. Deze houtskool brandt langer en op een intensere temperatuur en is rustiger dan gewone houtskool. Om Binchotan te laten branden kun je het beste eerst een zachter houtskoolbed met bijvoorbeeld Acacia houtskool maken. De Binchotan leg je vervolgens diagonaal op het hete houtskoolbed. Zo krijg je Binchotan gemakkelijk aan. Ook is het mogelijk Binchotan met een gasbrander aan te steken, hierbij moet je rekenen op ongeveer 15 minuten branden. Door de extreem hoge kooktemperatuur die de houtskool bereikt, behaal je optimale resultaten waarbij het eten vanbinnen heerlijk sappig blijft. Een kleine hoeveelheid Binchotan is voldoende om de Shichirin urenlang te laten werken.

Quick-Koko briketten
De BBQ Flavour Quick-Koko Briketten zijn speciaal ontworpen voor de Shichirin. De briketten zijn gemaakt van natuurlijke materialen en zorgt ervoor dat jouw Shichirin binnen enkele minuten klaar is voor gebruik. De aanmaakvloeistof is er al in verwerkt waardoor je geen aanmaakblokjes hoeft te gebruiken. Eén grillbrick geeft één uur kookplezier. De grillbricks zijn per stuk lucht- en waterdicht verpakt in een doos van vier stuks en daardoor makkelijk mee te nemen. Gegarandeerd grill plezier!

Kookboek
Wil jij echt alles uit jouw Shichirin halen? Dan is ons kookboek iets voor jou! Dit boek is ontstaan vanuit de gezamenlijke liefde voor Japan en neemt je mee op een culinaire ontdekkingsreis. Met dit boek maak je de lekkerste vlees, vis en vegetarische gerechten op jouw Shichirin en daarbij is zijn alle gerechten geïnspireerd op de Japanse keuken. Het boek is een samenwerking tussen Luc Hoornaert, Thomas Van de Weyer en Pieter D'Hoop. De beleving tussen 'food' en 'street art' komt terug in dit boek en laat je versteld staan wat er allemaal mogelijk is in de Japanse keuken!

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items